پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹
داشتن علم لدنی از ویژگی‌های حضرت زینب(س) بود

حوزه/ استاد حوزه علمیه خواهران استان مرکزی گفت: علم حضرت زینب(س) از جنس علوم اکتسابی نبوده، بلکه علمی لدنی و الهی است که بدون واسطه معلم بشری به ایشان عطا شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا(س) جشن ولادت حضرت زینب(س) با سخنرانی خانم مریم نوری استاد حوزه برگزار شد.

خانم نوری در ابتدا به نقش حضرت زینب(س) در تبیین واقعه‌ کربلا در دربار یزید، نقش پرستاری ایشان در کربلا، نقش مادری و نقش خواهری که به عنوان یک زنِ نمونه در همه‌ی زمینه‌ها بود، اشاره کرد.

وی خصوصیاتی از حضرت زینب(س) را بیان کرد و اظهار داشت: یکی از این خصوصیات، "نام آسمانی داشتن ایشان" می باشد که به وی قداست و حرمت ویژه ای داد، چرا که در روایات آمده هنگامی که زینب(س) به دنیا آمد، حضرت زهرا(س) نزد امیرالمؤمنین(ع) رفت و فرمود اسم ایشان را تعیین کن، آن حضرت فرمود من بر این امر از رسول خدا(ص) سبقت نمی‌گیرم "ما کُنتُ ألسبَق رسول اللِّه" در حالی که پیامبر در سفر بودند، هنگامی که پیامبر از سفر برگشتند وموضوع را به ایشان گفتند، حضرت رسول فرمودند، من در این امر بر پروردگار متعال سبقت نمی‌گیرم، "ما کُنتُ ألسبَق رَبّی تعالی"، در این هنگام جبرئیل هبوط کرد و از سوی خداوند برپیامبر(ص) سلام رساند و فرمود اسم این مولود را "زینب " بگذار، پس خداوند بر او نام زینب را اختیار کرد.

این استاد حوزه، به دومین ویژگی این بانوی بزرگوار اشاره کرد و گفت: دومین ویژگی حضرت زینب(س) علم لدنی است، چرا که علومی که همه انسان‌ها دارند از سنخ و جنس علوم اکتسابی حصولی است، ولی برترین درجه علم، علمی است که از ذات الهی به انسان افاضه می‌شود که به تعبیر قرآن مجید، علم《لَدُنِّی》می‌باشد که بدون واسطه معلم بشری به ایشان عطا شده است.

نوری بیان کرد: حضرت زینب(س) زمانی که خطبه می‌خواند، گروهی از کرده خود پشیمان شدند و ایشان طوری از اسلام دفاع می‌کرد که تمام قدرت و بارگاه یزید را پیش چشم همه خار میکرد، جهاد تبیینی که به زیباترین شکل جلوه کرد.

وی تصریح کرد: امروز اگر ما تبیین نکنیم، دشمن در این مورد مهارت بالایی دارد و به سرعت نفوذ و شایعه‌پراکنی می‌کند.

نوری به سخنان رهبر معظم انقلاب اشاره کرد که می‌فرماید: هر کدام از شما بعنوان یک وظیفه مثل یک چراغ، با نوری اطراف خود را روشن کنید، میدان برای انتشار اخبار باز است برای انتشار افکار، این فضای عمومی در کنار مشکلاتی که ممکن است بوجود آورد برکات بزرگی هم دارد.

وی خاطرنشان کرد: پاسخ به اشکالات و ابهامات را منتشر کنید و در این زمینه به طور واقعی کلمه جهاد کنید، با استفاده از شیوه اخلاقی صحیح، اینکه بعضی‌ها می‌گویند این مشکلات را فقط امام زمان باید بیاید و درست کند، یک تفکر کاملاً اشتباه است، هر کس در جای خود باید تلاش کند برای بهبودِ اوضاع، نگذاریم علیِ زمانِ ما تنها بماند و اجازه دهیم مالک اشترها به کار خود برسند.

در ادامه جشن به طلابی که نامشان زینب بود هدایایی اهدا شد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha